Искрени съболезнования на семейството на загиналото момче и на почернените

...
 Искрени съболезнования на семейството на загиналото момче и на почернените
Коментари Харесай

Георги Георгиев след трагедията на Гурко: Трябва да сложим край

 Искрени съболезнования на фамилията на починалото момче и на почернените родители, изгубили своите деца. Това съобщи на брифинга на Министерски съвет председателят на СОС . 

 Институциите би трябвало да дадем безапелационен отпор против всички тарикати, които си мислят, че няма страна и че разпоредбите не важат за тях.

 Трябва да е ясно, че наказването е неизбежно и няма да им се размине. Не може да не престават с възприятие за безотговорност да тормозят жителите и да са евентуални убийци на пътя.

 Едно от решенията, които ще имат неоспорим дисциплиниращ резултат върху недобросъвестните водачи, е да се даде опция на Министерство на вътрешните работи да глобява нарушителите през хилядите общински камери за надзор на трафика. От една година неуморно упорствам за това. Предложението на Националното съдружие на общините, което ГЕРБ внесе за разискване в два следващи Народното събрание, към този момент е утвърдено на първо четене от транспортна комисия.

Нужна е политическа воля, с цел да бъде дефинитивно признато от Народното събрание. Когато идеята е отбрана на живота и здравето на жителите, политиката би трябвало да остане на назад във времето и да сме единни в решенията. Затова не трябва след следващата покруса всичко да остава постарому.

 Продължава работата по възстановяване на инфраструктурата. Но сериозно незабавно е да се основат условия за налагане на неотложен и съответен надзор, тъй като няма маркировка или инфраструктура, която да спре пийнал или дрогиран водач.

 В столицата са засечени коли, движещи се с 224 километра в час на бул. “България ” и с 217 километра в час на “Ботевградско шосе ”. Това повече не може да продължава. Не бива черните върхове по улиците на София да се трансфорат в статистика. Нужни са обединени старания на жителите и институциите.

 Благодаря на премиера, че одобри предлагането ми за образуване на работна група от съдии, прокурори и академични преподаватели, които незабавно да създадат обзор на законодателството и да предложат по-строги наказания на народните представители.

 Благодаря на министъра на вътрешните работи за нараствания разполагаем състав за надзор по софийските улици. Но настояваме да бъде обезпечен по-голям бюджет на Министерство на вътрешните работи, с цел да бъдат назначени спомагателни служители на реда в София.

 Поклон и признателност към родителите, трансформирали персоналната си тъга в сила, която дава заряд на публичната непоносимост. Стига безотговорност. Решителен отпор в този момент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР